Powerwijven

Flyer PowerwijvenEen indringende voorstelling over seksueel misbruik.

Je zit aan tafel met een groep vrienden, familie of wat vage bekenden… waarom kun je dan wel zeggen: “en toen werd ik zomaar in elkaar geslagen” en niet: “en toen werd ik zomaar misbruikt”.

Mensen die seksueel misbruikt zijn, willen vaak wel met hun verhaal naar buiten komen maar helaas kan dit meestal niet. Voor een deel komt dat door hun eigen schaamte. Ook worden signalen nog te weinig opgevangen. En als er dan toch over het onderwerp gesproken wordt, legt men vaak de schuld of verantwoordelijkheid bij het slachtoffer.

Jij moet met jezelf leren leven
Ik ook, dat weet ik
Maar ik kom wel goed

Regie, concept en productie Narhea Goossens
Spel Lyssa Lietar en Maartje van der Meij
Begeleiding Natasja d’Armagnac

 

Praktische informatie & speeldata
Lees meer over praktische informatie, speeldata en recensies op de website van Powerwijven.
Bekijk de Facebook pagina van Powerwijven

Powerwijven voorkant Powerijven achterkant

Aanbevelingen & publieksreacties
“Zeer waardevol, met veel impact voor een ieder die jullie ziet spelen. Mooi is ook de mogelijkheid tot nabespreken. Het brengt jullie spelers letterlijk en figuurlijk dichtbij. Onze studenten en collega’s vinden het indrukwekkend. En dat kan ik beamen, ook al heb ik jullie voorstelling al minstens 7 keer gezien, de impact, in positieve zin, blijft. Jullie voorstellingen raken, beroeren, kunnen een gevoel van (h)erkenning geven.”
Winette in ’t Veld – Sociale studies HanzeHogeschool Groningen

“Met een onderwerp dat zonder twijfel confronterend is voor mannen, confronterend voor zwijgende vrouwen, confronterend voor ieder mens die diep in zichzelf sporen van machtsmisbruik herkent, (confronterend voor iedereen dus, want iedereen is tegelijk duivel, engel en alles wat daar tussen zit…,) wekt deze voorstelling nieuwsgierigheid.”
Raf Walschaerts (Kommil Foo)

“Een voorstelling waar je ongemakkelijk van wordt door de herkenbaarheid en de uit het leven gegrepen getuigenissen. De voorstelling bijwonen is een ervaring die de tongen losmaakt over een onderwerp dat het verdient uit de taboesfeer gehaald te worden. Met dank aan de rechttoe-rechtaan aanpak en de openhartigheid van de actrices en theatermaakster die na afloop in gesprek gingen met de zaal. Een must-see, niet enkel voor hulpverleners, maar voor een breed publiek.”
Elke Decruynaere – Schepen van Onderwijs, Opvoeding en Jeugd