Een bizar bedrag aan donaties en aftellen

Laat ik beginnen met het noemen van het verbijsterende bedrag van&nbsp;<strong> 5.036 euro</strong> wat we binnen hebben gekregen aan donaties. Van dit bedrag is <strong>927 euro </strong>afkomstig van de verkoop van de armbandjes. Deze bedragen stijgen zo boven alle verwachtingen uit dat we er stil van worden. Het feit dat er zoveel mensen achter dit project staan en ons daarbij willen ondersteunen geeft een gedragen gevoel.

Dat laatste kunnen we best gebruiken, want nu het zo dichtbij komt, begint naast voorpret ook de spanning op te lopen. Tot nu toe zijn we vooral bezig geweest met regelen en plannen maken. Het werkelijk stilstaan bij wat deze reis voor mij als persoon betekent, komt pas nu het echte aftellen is begonnen.

scannen0004

Zes jaar geleden (mijn vorige reis naar India) was ik nog zoveel meer ‘gesloten’, om over tien jaar geleden nog maar te zwijgen. Wat gaat het met me doen om tussen kinderen te ‘wonen’ en te werken die levens hebben zoals ook het mijne had kunnen zijn. Wat gaat het met me doen als ik alle geuren en kleuren binnen laat komen, alle verhalen die we tegenkomen, als ik op de datum dat mijn moeder me achterliet in het mandje voor het kindertehuis, daar daadwerkelijk ben.

Het concreet voorbeiden van een werkplan is prettig. India kennende zal er nog niet een fractie van de plannen gaan zoals we ze nu bedenken, maar het geeft toch houvast. Mijn afspraak met Wanda was ondersteunend en inspirerend. We hebben van haar een script gekregen wat ze gebruikte toen ze op de Filippijnen een presentatie maakte met straatkinderen. Fijn om iets in handen te hebben wat al eens gedaan is en gewerkt heeft. Zoals ik het nu voor me zie gaan we werken van tableaus naar scènes. Met als thema hun leven zoals het is geweest, zoals het nu is en het leven waarvan ze dromen.

Mijn visum is inmiddels ook binnen, dus het is eigenlijk alleen nog een kwestie van aftellen. Afgelopen week zei ik voor het eerst tegen mensen: “Tot februari”. Tsja… het moet ook maar gaan gebeuren. Tijd om dit avontuur aan te gaan!!